Nastavlja se rasprava u porodici Zukorlić, oglasio se i sin Amir: Ko se koga stidi

Rasprava među članovima porodice rahmetli muftije Muamera Zukorlića putem društvenih mreža nastavila se. Po prvi put, “zbog ružnih dešavanja oko porodice”, oglasio se i muftijin sin Amir Zukorlić.

Sandžački mediji objavili su informaciju kako je na sjednici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji jednoglasno donesena odluka kako Elma Elfić Zukorlić nema pravo odlučivanja na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru (UNINP), jer joj je funkcija predsjednice univerziteta zamrznuta, zbog funkcije pomoćnice ministra obrazovanja u Vladi Republike Srbije.

Elma je ubrzo zatim regaovala putem svog Instagram profila podijelivši ovu vijest i oštro je demantujući.

– Čelnici stranke SPP-a danas su neuspješno vršili pritisak na Islamsku zajednicu da donese ovakvu odluku. Poslije bezuspješnih pritisaka saopćili su neistinu. Očekujemo demant predsjednika Mešihata IZ u Srbiji – napisala je ona.

Mešihat je nedugo zatim objavio i saopćenje kojim jasno poručuje kako IZ ne ne odlučuje o unutrašnjim stvarima na UNINP-u.

– Povodom natpisa u medijima da je Islamska zajednica odlučivala o unutrašnjim stvarima na Internacionalnom univerzitetu, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji obavještava javnost da je riječ o neistini, te da se o unutrašnjim stvarima Univerziteta može odlučivati isključivo na organima ove visokoškolske ustanove, u skladu sa Statutom Univerziteta i drugim zakonskim aktima, a nikako na bilo kojem drugom organu ili krugu ljudi – navedeno je u saopćenju.

Elmin sin Amir, po prvi put se oglasio “zbog ružnih dešavanja oko porodice”.

– Stidim se ponašanja svog starijeg brata, svog amidže i najbližih saradnika mog rahmetli oca, prema mojoj majci, meni, sestrama i mlađem bratu. Treba i svi onda da se stide svega što rade, lažu, izmišljaju, potvaraju, posebno prema mojoj majci. Svi napadi na nju su istovremeno napadi i na nas, njenu i muftijinu djecu – napisao je on i dodao:

– Oca nemam, imam samo majku, šta god oni radili i govorili ona je najbolja majka na svijetu i ostat će tako za sve nas, dok smo živi! Da mi je babo živ ništa od svega ovog ružnog ne bi smjeli niti raditi, niti pričati, znaju oni to dobro! Nek znaju i sad da i moja majka i ja i ostatak porodice imamo Allaha dragog, imamo prijatelje, imamo pravdu i istinu na našoj strani… što je više nego dovoljno.

Usame Zukorlić putem svog Facebook profila nedvojbeno je kazao kako UNINP nije vlasništvo muftijine porodice, te da će ga voditi profesori i stručna lica, a u skladu sa Statutom Univerziteta, koji je inače napisao rahmetli muftija, i u skladu sa zakonima.

– To će prihvatiti svi članovi porodice, prije ili kasnije. Mogu na moj račun pisati šta god žele. Napadati me svim mogućim sredstvima. Ja uzvraćati neću. Ne uzvraćam dušmanima, a da uzvraćam porodici – napisao je Usame.

On je naveo kako voli i poštuje sve, te se osvrnuo na Amira.

– Amir je moj brat, šta god mu napisali – kaže Usame i dodaje:

– Bez obzira na sve rečeno, kao predsjendik Mufty fondacije sam stava da funkcija predsjednika Univerziteta ostane zamrznuta dok Elmi ne istekne mandat na funkciji u Beogradu. Poslije ako želi se može vratiti da obnaša funkciju, strogo poštujući Statut i zakonske regulative.

Za kraj je Usame zaključio kako će o svemu odlučivati organi Univerziteta, te da bez pravde nema prosperiteta.

Prema svemu sudeći, nije izostala ni i Elmina reakcija na njegov status.

– Mjesecima živimo u agoniji da se za javnost pišu statusi, a naša prava na djelu krše – napisala je ona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79