Nastavljen obračun mafijaša: Likvidirani Alan Kožar i Damir Hadžić

Foto Ilustracija

Barani Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni su u Grčkoj, a jedna osoba je ranjena.

Prve informacije su govorile da su stradali u Turskoj.

Kožar je dugo godina poznat policiji. Smatralo se da je nakon pogibije Luke Đurovića, preuzeo vođstvo barskom kriminalnom grupom koja je bliska sa škaljarskom grupom, prenose Vijesti.me.

Kožar je optuživan za pomaganje u ubistvu policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

U istom postupku osuđen je na šest godina zatvora zbog bombaškog napada na hotel “Splendid”.

Ko je bio Alan Kožar?

Baranin Alan Kožar, koga su potraživali crnogorski pravosudni organi zbog stvaranja kriminalne grupe, navodno se ranije skrivao u Španiji, objavila je crnogorska “Borba” prošle godine, navodeći da Kožar važi za čovjeka od povjerenja Luke Bojovića, čiji ljudi ga i skrivaju.

On se tereti za organizovanje kriminalne grupe i likvidaciju Slobodana Šaranovića u Budvi.

– Operativni podaci govore da se nalazi u Španiji i da je pod zaštitom tamošnjih kriminalnih struktura. O svemu tome su obaviještene naše kolege u Španiji koje rade na proverama tih podataka – preneo je prošle godine list.

Šaranović je ubijen 11. marta 2018. godine ispred svog stana u budvanskom naselju Dubovica.

Ubice su crnim BMW-om prišle Šaranoviću s leđa i pucale u njega iz dva različita oružja. Policija je dan kasnije pronašla zapaljen automobil i automatsku pušku, koji su vještačeni.

Do pretpostavki da je Kožar organizovao ubistvo istražitelji su došli na osnovu određenih materijalnih tragova, prenosi Telegraf.

Porodice Bojović i Šaranović godinama su osvetnički nastrojene jedna prema drugoj i u tom ratu stradalo je više osoba, a sam Slobodan Šaranović se teretio za ubistvo Nikole Bojovića, Lukinog brata, zbog čega je bio u pritvoru.

Luka Bojović je imao kontakte sa ljudima iz Bara, a najbliži saradnik i prijatelj mu je bio Luka Đurović koji je prije šest godina poginuo u saobraćajnoj nesreći u Kotoru. Nakon Đurovićeve smrti, vođstvo nad barskim klanom preuzeo je Alan Kožar. Policija pretpostavlja da je Bojović od Kožara i tražio da likvidira njegovog protivnika.

Za Kožarom je raspisana crvena potjernica. Prethodno, 12. decembra 2017. godine Osnovni sud u Baru ukinuo jer za njim poternicu nakon što je prvostepenom presudom oslobođen optužbi da je organizovao postavljanje eksplozivne naprave ispod auta policijskog oficira u Baru Ivana Đokovića.

Kožar je inače bio u zatvoru do juna 2013. godine, odslužio je kaznu od šest godina i deset mjeseci zbog podmetanja tri eksplozije na gradilište hotela “Splendid” u Bečićima, kao i za pokušaj iznude od biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika hotela.

Tada je Kožar uhapšen sa grupom koju su predvodili Saša Boreta i Ljubo Bigović, a njih dvojica su poznati javnosti zbog ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Ko je bio Damir Hadžić?

Pored ubijenog Stevana Stamatovića, glavni čovjek pokojnog Igora Dedovića za organizaciju ubistava, posebno na teritoriji Srbije bio je Damir Hadžić.

Hadžić je bio na crvenoj Interpolovoj poternici, zbog ubistva visokopozicioniranog pripadnika Kavačkog klana, Davorina Baltića u Beogradu početkom 2018. godine.

Porijeklom iz Užica, gdje ima svoju organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište, Damir je poznat po seriji visokorizičnih filmskih razbojništava skupocenih radnji, juvelirnica i zlatara po Evropi (Pink Panteri).

Zbog većeg broja krivičnih dela izvršenih u Užicu i očekivanja zatvorske kazne seli se u inostranstvo, u evropske zemlje gde učestvuje u velikom broju razbojništava i krađa.

Takođe, u saradnji sa članovima Škaljarskog klana bavi se i krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu. Tokom aprila 2010. godine, Hadžić je uhapšen u Milanu, prilikom pokušaja izvršenja oružane pljačke blindiranog vozila za prevoz novca.

Početkom 2012. godine ranjen je iz vatrenog oružja u kladionici u Užicu. Poslednjih godina, odigrao je važnu ulogu u škaljarsko-kavačkom sukobu i jedini je, pored Mička Vujovića i Koraća, ostao kao neko ko može da organizuje ubistva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79