Nastavljena potraga za muškarcem koji je nestao u Neretvi

Nakon što je jučer pretražena gradska zona toka Neretve, kako nam je potvrdio predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Zdenko Marić, kajakaši ISS-a su danas pretraživali i južniji dio
Pripadnici službi spašavanja i danas su opsežno tragali za 76-godišnjim O. Š . iz Mostara, koji je nestao jučer u jutarnjim satima, ali bez rezultata.

Nakon što je jučer pretražena gradska zona toka Neretve, kako nam je potvrdio predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Zdenko Marić, kajakaši ISS-a su danas pretraživali i južniji dio.
– U saradnji s Elektroprivredom nivo rijeke Neretve jučer je bio smanjen za jedan metar, što je uveliko olakšavalo traženje, ali ipak je bilo bezuspješno, a danas je vodostaj opet porastao, što je otežalo traganje – tvrdi Marić.
Akcija je jučer pokrenuta na zahtjev policije.
Prema Marićevim riječima, polazna tačka traganja je bilo mjesto s kojega je ribar prvo čuo štrap, a kasnije i vidio glavu koja je nakratko provirila u dva navrata i nestala bez traga prenosi Faktor.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments