Nastavnica Marija o povratku među đake poslije incidenta: Dan je bio dug, negativci su se vjerovatno sklonili

FOTO: NENAD BOŽOVIĆ, SCREENSHOT / RINGIER

Dan je bio dug. U Tehničkoj su me dočekali sa prijatnim emocijama. Negativci se vjerovatno sklonili. Napravljen je i plan podrške da me neko iz pedagoške službe otprati i prisustvuje času.

Bila sam sama sa učenicima i oni su bili divni. Nemaju ni 16 godina, ali zdravo razmišljaju ovako je za Blic ispričala o svom prvom danu posle više od tri mjeseca pauze Marija Stevanović, nastavnica engleskog jezika u Srednjoj tehničkoj školi u Trsteniku.

Profesorka Marija Stevanović, kojoj su 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku đaci izmakli stolicu, smijali se njenom padu, snimali je i distribuirali taj snimak putem “Vibera” i “Instagrama”, danas je ponovo počinje da predaje u školi.

Ona je ranije rekla da će se obratiti Ministarstvu prosvete i Školskoj upravi kako bi se za nju napravio plan podrške, isto kao što je to učinjeno za učenike koji su žrtva nekog nasilja.

Tako da će se nasilnici koji su u Tehničkoj školi Trstenik maltretirali nastavnicu engleskog jezika, vratiti u učionice. Inače, kako je ranije ispričala jedna od nastavnica ove srednje škole, dvojica učenika su sve vrijeme bili u školi, obavljali vaspitno diciplinski rad, i “nisu pokazali da su se popravili”.

Nastavničko vijeće Tehničke škole u Trsteniku ponovo će odlučivati o statusu učenika N.Ž. (17) i M.M. (18), koji su učestvovali u incidentu kada su na času engleskog jezika izmakli stolicu profesorki Mariji S. Treći učenik se u međuvremenu ispisao iz škole, prenosi Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79