Nastavnici u KS glasali o povratku u školske klupe: Čak 89,40 posto želi online nastavu

Danas je dio učenika u KS ponovo u školskim klupama. Odlučila je to u petak Vlada Kantona Sarajevo, a nastava će se odvijati po kombinovanom modelu.

Nakon te odluke uslijedile su oštre reakcije Vijeća roditelja KS kao i Sindikata osnovnog, kao i Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja. Smatraju da epidmeiološka situacija nije povoljna za donošenje ovakvih odluka, te su zatražili obrazloženje ovakve odluke.

Zbog svega navedenog, Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja KS anketirao je svoje članove koji su se izjasnili o tome da li podržavaju povratak u školske klupe.

Većina njih se izjasnila za online nastavu i ne podržavaju povratak u školske klupe. Od 1.000 anketiranih, njih 849 (89,40 posto) izjasnilo se za online nastavu, a njih 114 (11,40 posto) izjasnilo se za nastavu u školama.

Za tradicionalni model nastave najviše nastavnika je bila u Trećoj gimnaziji, Srednjoj ugostiteljsko-turističkoj školu i Srednjoškolskom centru Hadžići.

Od 34 škole u 14 nije bilo niti jednog nastavnika koji se izjasnio za povratak u školske klupe, dok je u ostalima većinom bilo između jedno i troje nastavnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79