Nastavnik Hodžić vraća se na posao

Slučaj prijave navodne pedofilije u Osnovnoj područnoj školi “Musa Ćazim Ćatić” u Blatuši još nikada nije dobio svoj epilog, a brojni roditelji zabrinuti su jer će se u ponedjeljak ovaj nastavnik vratiti na posao i predavati njihovoj djeci.

Nudio se*s

Podsjetimo, Mensud Hodžić (62), razrednik i nastavnik biologije i tehničkog odgoja, navodno je slao SMS poruke svojoj učenici i nudio joj ljubavni odnos, a kasnije joj prijetio i sve negirao. Prijavu protiv njega roditelji djevojčice podnijeli su u martu, ali je nadležni organi još nisu rasvijetlili.

Od tada do danas, pola godine od prijave, iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) na naše upite stizali su gotovo identični odgovori.

– U okviru navedenog predmeta poduzimaju se potrebne predistražne radnje, uključujući i sva relevantna vještačenja od strane ovog tužilaštva i ovlaštenih službenih osoba Policijske uprave I Zenica, s ciljem da se zadokumentuje osnov sumnje o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu istog – kaže Mirna Poljac, portparol Tužilaštva.

Osim prijave za navodnu pedofiliju, Hodžić je u maju ove godine uhapšen u akciji Tužilaštva ZDK, kada je raskrinkano 18 članova komisije za polaganje vozačkih ispita koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo primanje dara, odnosno da su uzimali novac i osiguravali polaganje vozačkih ispita.

Iz Tužilaštva ZDK, do objave ovog teksta, nisu odgovorili na naš upit je li Hodžić još pod istragom ili je oslobođen optužbi za krivično djelo primanje dara.

Hodžić (plava košulja) s direktorom (u trenirci) - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Hodžić (plava košulja) s direktorom (u trenirci)(Arhiv)

Pod tepihom

I dok kontroverzni nastavnik iza sebe ima dvije ozbiljne prijave i dok se njegovo ime povlači po Tužilaštvu i policiji, to ga nije spriječilo da danas uredno dođe na posao i predaje učenicima.

Ćorović: Neće biti razrednik

Esad Ćorović, direktor škole „Musa Ćazim Ćatić“, potvrdio je za “Avaz” da će Hodžić, uprkos prijavama za pedofiliju i primanje dara, u ponedjeljak uredno doći na posao.

– Ali, neće biti razrednik nijednom razredu. Što se tiče hapšenja u maju, nemam ništa na papiru od Tužilaštva i policije o tome. Da imam, sve bi bilo drugačije. Prije dva mjeseca sam tražio od Tužilaštva da mi se kaže dokle se došlo s istragom u vezi s prijavom navodne pedofilije, nikada nisam dobio odgovor – kaže Ćorović.

Da imaju dokaze protiv mene, do sada bih tri puta bio lišen slobode, rekao je Hodžić direktoru Ćoroviću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79