NASTAVNIK PEDOFIL DOBIO SAMO 18 MJESECI ZATVORA: Očajna majka: Ovo je sramota, za kuče se više presudi!

A. Dž., majka djevojčice koju je, kako je sud utvrdio, se*sualno zlostavljao nastavnik, kaže da je nezadovoljna presudom

Poslije presude Višeg suda u Novom Pazaru, kojom je O. A. (66), nastavnik u OŠ „Rifat Burdžević Tršo“ u Tutinu osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog krivičnog djela nedozvoljene polne radnje, u porodici djevojčice (11) koja je bila žrtva nastavnika ne kriju ogorčenje.

– Ovo je velika sramota. Za kuče se više presudi. To je nikakva pravda, nema tu pravde. Taj nastavnik, koji nam je i komšija, pušten je u petak na slobodu, koliko znamo nikakvu zabranu prilaska djeci, školi, vrtiću nije dobio – kaže za Kurir Z. Dž., djed devojčice.

Prema njegovim rječima, prvostepeno osuđeni nastavnik u petak je došao svojoj kući u Tutin, ali ga još nije vidio.

Plaše se

I majka devojčice A. DŽ. jučer nam je potvrdila da se porodica neće pomiriti sa presudom od 18 mjeseci zatvora za zlostavljanje njene ćerke i da će pravdu, ako bude potrebno, tražiti „do kraja svjeta“. – On je od petka na slobodi, stigao je svojoj kući, kod njih je, pošto smo komšije, čuli smo, bila proslava, koga briga što moja djeca pate. Djevojčici je i dalje loše, veoma se sporo vraća u normalu, a da sve bude još gore, ni dvojica mojih sinova, koji su šesti i drugi razred, jutros nisu smjeli da odu u školu. Jednostavno, djeca se plaše. Ni djevojčica nije otišla u školu. Nije zato što djeca neće, iz nekog hira, jednostavno, djeca ne smiju – rekla nam je jučer majka djevojčice.

„Ubiću vam oca“

Prema njenim rečima, razlog za strah djece su „pretnje koje su dobijali od nastavnika prije nego što je slučaj otkriven, a nastavnik uhapšen“. – On je djeci pretio da će svašta uraditi ako otkriju šta se dešava. Da će im uništiti oca, da će njega, nastavnika, otac djece ubiti ako se sve otkrije i da će im „babo ići u zatvor“. Sve su to djeca rekla i u izjavama u istrazi i to stoji u spisima predmeta – kaže majka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79