Našu stranku u Sarajevu danas napustilo više od 60 članova

Šezdeset i dva člana Naše stranke u Sarajevu danas su napustili ovu političku organizaciju, uputivši zahtjev centrali za isključenje iz članstva, te brisanjem podataka iz baze članstva, objavio je portal Vijesti.ba.

– Razočarani članovi Naše stranke navode da se nisu učlanili u stranku u kojoj je zabranjeno reći šta misliš, gdje se cijeni koliko si poslušan rukovodstvu, gdje ideologija ne postoji već se prilagođava potrebama rukovodstva, gdje nosilac liste u našoj opštini nije bio prisutan na posljednjih 10 sjednica opštinskog Vijeća, iako su ga glasači birali da zastupa njihove interese na istima, gdje se gleda samo lični interes, a ne interes naroda, gdje se poštuju samo poslušni, a ne oni sa stavom – navodi se u pismu članove ove stranke.

Također se ističe da Naša stranka nikada ranije nije bila stranka koja namješta poslove svojim članovima i vijećnicima i vijećnicama, već suprotno, ona koja je tu devijaciju u društvu zvanu mito i korupcija propagirala kao glavnu odrednicu protiv koje će se boriti djelovanjem u Vlasti.

Dodaj se da Naša stranka nikada nije bila stranka koja ne zastupa ravnomjerno i žene i muškarce, već je to bila stranka za sve građane.

– Bila je prva stranka u Bosni i Hercegovini koja je pokrenula Inicijativu 50% kako bi predstavila da sjajne, obrazovane, uspješne žene mogu da vode političke procese. Iz ovakvih Inicijativa u Našoj stranci su se razvijale najbolje ideje za politike i djelovanja kako na lokalnim tako i na opštim izborima.

Članovi koji napuštaju Našu stranku navode da vijećnici koji su trenutno na listi i istaknuti kao osobe koje treba da vode građane u promjene, su oni za koje su se sve vrijeme prethodnih mandata pisale inicijative od strane članova opštinskog odbora koji trenutno ne žele svoje kapacitet trošiti na ljude koji nemaju svoj stav i nemaju kapacitet da ljude odvedu u promjene ili im olakšaju svojim radom u organima Vlasti već tešku ekonomsku, društvenu i sigurnosnu situaciju u gradu.

Zalaganje za mlade, educirane i uspješne ljude u vrhu listi već odavno nije odrednica djelovanje stranke u općini Novi Grad. Svi ovi razlozi, i još mnogo njih koji nisu tema naše ostavke u opštini Novi Grad, se ogledaju u tome da Naša stranka po prvi put od svoga postojanja svoje biračke odbore prepušta u ruke drugoj političkoj stranci – navodi se u dopisu, prenose Vijesti.ba.

Na kraju se navodi da njihova ostavka, kao i ostavka ljudi koji su istu već davno podnijeli, je dovela do toga da Naša stranka ne samo da ima problema s odlaskom kvalitetnih i sposobnih ljudi, već i sa formiranjem i okupljanjem članstva u odborima u gradu Sarajevu.

– Nadamo se da će ovo pismo za Našu stranku, koja je već u Novom Gradu izgubila dva vijećnika, biti samo upozorenje da se napokon prestane baviti ljudima koji su tu došli radi ostvarivanja lične koristi, mahalanjima i ljudima koji osim politike u životu nisu ništa drugo stvorili – navodi se u dopisu.

Niko iz Naše stranke se ne oglašava o ovim informacijama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79