NATO: Ostajemo predani partnerstvu sa BiH, poricanje genocida je neprihvatljivo

 

NATO ostaje predan partnerstvu sa Bosnom i Hercegovinom i pomirenju u zemlji, rečeno je iz sjedišta NATO-a u Briselu.

“Genocid u Srebrenici bio je jedan od najgorih zločina u Evropi od završetka Drugog svjetskog rata. Bosna i Hercegovina je prošla dugačak put u obnovi povjerenja između zajednica. Da bi se pomirenje nastavilo, put naprijed mora uključivati priznanje patnji koje su se dogodile”, odgovoreno je Feni iz NATO-a na molbu za komentar najava člana Predsjedništva BiH iz RS Milorada Dodika da će pokrenuti proces disolucije te spriječiti rad institucija BiH u RS-u (Tužilaštvo, SIPA), nakon što je visoki predstavnik Valentin Inzko donio zakonske izmjene kojima se zabranjuje negiranje genocida.

Za NATO je poricanje genocida neprihvatljivo.

“NATO ostaje predan našem partnerstvu sa Bosnom i Hercegovinom i pomirenju u zemlji. NATO saveznici su jasno istakli da podržavaju teritorijalni integritet BiH i više puta su zahtijevali od političkih lidera da izbjegavaju retoriku podjela”, navedeno je u odgovoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79