Navijačke akcije nastavljaju se i sutra: “Armija momaka pomaže unesrećenim”

Navijačke akcije nastavljaju se i sutra: “Armija momaka pomaže unesrećenim”


Brojne navijačke skupine bili su danas na području Jablanice i Konjica, pomagali unesrećenim osobama. Pomoć je stizala sa svih strana, iz Sarajeva, Mostara, Bugojna i Kaknja. Navijači su svjedočili teškoj katastrofi i nevolji koja je zadesila tamošnji narod piše Crna-Hronika

“Akciju pomaganja unesrećim usljed poplava Manijaci nastavljaju i sutra. Ovaj put, na poplavljena područja idemo u organizovanoj koloni. Okupljanje će biti na lokaciji koja će biti prikazana ispod, a sve dalje upute bit će rečene na samom okupljanju. Na lokaciji je potrebno biti najkasnije do 9:15 ujutru, te apelujemo svima da ponesu vlastitu dodatnu opremu u vidu gumenih čizama, lopata, rukavica i adekvatne odjeće”, poručili su Manijaci.

Najvatreniji navijači FK Sarajeva Horde danas su bili u Jablanici, odakle su objavljene fotografije na kojim se vidi kako pomažu mještanima najpogođenijeg područja, na kojem je život izgubilo i najviše osoba.

Red Army najvatreniji navijači mostarskog Veleža, pomagali su unesrećenim na lokalitetu Jablanice i selu Zlate.

“Grupa je danas pomagala našim građanima koji su pogođeni poplavama u blizini Jablanice, selo Zlate i ostalim potrebnim mjestima. Svjedoci smo teške katastrofe i nevolje koja je zadesila naš narod i ne smijemo odustati nijednog momenta od pomoći koja je potrebna.

U narednim danima organizovat će se razne akcije i odlasci u dogovoru sa nadležnim organima i unaprijed apelujemo na sve naše članove da se odazovu u ovim teškim trenucima i budu u pripravnosti”, poruka je Red Armyja na kraju dana.

Pomoć nije izostala i od najvatrenijih navijača Zrinjskog, Ultrasi koji su u ugrožena područja dostavili najpotrebnije potrepštine za stanovništvo.

“Klub navijača Ultras-Zrinjski Mostar organizira akciju prikupljanja konzervirane hrane, vode, higijenskih potrepština i ostalih stvari koje bi bile od pomoći ugroženima na pogođenim područjima. Akcija prikupljanja počinje večeras u prostorijama Kluba navijača na starom igralištu, a nastavlja se sutra od 08:00”, saopćile su pristalice mostarskih Plemića.

U ovoj navijačkoj i humanitarnoj akciji priključili su se i navijači iz i Kaknja, Green Firm, koji su poslali veliki broj humanitarnih paketa za najugroženije građane.

Također treba napomenuti i najvatrenije navijače iz Bugojna, popularne Vandale koji su danas i više nego pomogli ugroženom stanovništvu.

“❗Trenutno na terenu naši članovi pomažu lokalnom stanovništvu u čišćenju stambenih objekata i puteva. Štete su ogromne, ali zajedničkim snagama pobijediti ćemo i ovu bitku!  Pored naše grupe na širem terenu poplavljenih područja prisutan je veći broj navijačkih grupa iz cijele Bosne i Hercegovine! 🇧🇦

U prostorijama udruženje VB89 i dalje će biti organizovano prikupljanje pomoći, te pozivamo sve zainteresovane građane da se odazovu akciji i pomognu! Dva kombija prikupljanje pomoći danas su predana u Civilnu zaštitu općine Jablanica. Hvala svim građanima koji su pomogli, privatnicima i vlasnicima vozila koji su se odazvali našoj akciji! Svi zajedno!” . izjavili su Vandali.

Na terenu su se mogli vidjeti i članovi BH Fanatikosa koji su kratko izjavili: “Današnja ispomoć dijela naše ekipe na području Jablanice.”

U humanoj misiji su bili i pripadnici drugih navijačkih skupina, pošto su se na terenu mogli vidjeti i članovi BH Fanaticosa, a akciji pomoći ugroženim stanovnicima priključile su se i mnogobrojne institucije u našoj zemlji, kao i humanitarna udruženja i pojedinci ali i susjedne države kao i mnogobrojna dijaspora.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija