Nazivao vijećnike “predstavnicima savremene zelene endehazije” i dobio javni ukor

Branko Češljić iz Naše Stranke, na svom Facebook profilu vrijeđao je muslimane gdje je objavio fotografiju alkoholnog piva Heineken kojeg je nazvao “Subhajneke” a pored toga izvrijeđao je pripadnike SDA- stranke piše Crna-Hronika.

Osjećam potrebu i dužnost obratiti se javnosti povodom jučerašnje objave putem društvenih mreža vijećnika političkog subjekta Naša stranka, Branka Češljića.

Prije nekoliko godina imali smo priliku vidjeti objavu i uvredu sa statusom naziva subHajneken, kojom je imenovani na najružniji način uvrijedio vjernike muslimane uporedivši pivo sa jednom od poglavlja svete knjige Kur’an, iako zna da islam strogo zabranjuje konzumiranje alkohola.

Vijećnik Branko Češljić (Naša stranka) vrijeđao SDA članove: Nazvao ih moderna zelena endehazija

Općinsko vijeće Kakanj je 31.01.2024. godine (srijeda) održalo svoju 36. redovnu sjednicu na kojoj su razmatrane mnoge tačke dnevnog reda a jedna od zanimljivih je ova historijska koja još kako znamo nije zabilježena u političkoj historiji u Kaknju.

Naime, Komisija za Etički kodeks kao predlagač na osnovu prijedloga stranke SDA Kakanj da se za izabranog zvaničnika Branka Češljića iz Naše stranke izrekne mjera JAVNI UKOR. U diskusiji su učestvovali Dževdet Huskić, Mirsad Tursum, Slaven Katičić i Adnan Čobo. Vijeće je nakon rasprave izreklo javni ukor Branku Češljiću sa 18 glasova za, 1 protiv i 2 uzdržana.

Objavljujemo prijedlog i zaključak usvojene tačke dnevnog reda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79