Ne dolazi ni na posao: Vijećnici traže opoziv načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića

Dvanaest vijećnika, i to pet iz SDA, dva iz Naše stranke, dvojica iz NES-a, vijećnik DNZ-a i dva nezavisna, potpisali su inicijativu za opoziv načelnika općine Velika Kladuša Fikreta Abdića. Kako navode, između ostalog, razlog je to što načelnik ne obavlja svoj posao.

Nepoštivanje Statuta i Poslovnika o radu Općinskog vijeća, nepoštivanje odluka Općinskog vijeća, ignoriranje inicijativa i omalovažavanje vijećničkih pitanja, kao i nedostavljanje Programa rada načelnika Općinskom vijeću. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih 12 vijećnika traži opoziv načelnika Fikreta Abdića.

– Načelnik u zadnje vrijeme i ne dolazi na posao, već to radi iz jedne privatne kuće gdje je smještena kancelarija Laburističke stranke. Nedolazak načelnika na posao prouzrokuje disfunkiconalan način rada Općinskog organa, nema pravog menadžerisana – navodi Asim Veladžić, predsjednik Kluba SDA u Općinskom vijeću Velika Kladuša.

Vijećnici, također, ističu da je rezultat dosadašnjeg rada načelnika potpuni izostanak saradnje, ali i povezanosti Velike Kladuše s višim nivoima vlasti.

– Nemamo usvojen prostorni plan općine, nemamo stručnu komisiju za izdavanje urbanističkih i građevinskih dozvola. Preko 1.000 zahtjeva naših građana stoji u Općini – ističe Fuad Sulejmanagić, predsjednik Kluba NES u Općinskom vijeću Velika Kladuša.

Iz Kabineta načelnika kratak odgovor – više detalja o ovoj Inicijativi biće poznato na sjednici Općinskog vijeća. A pitali smo za mišljenje i one kojih se ova inicijativa, ipak, najviše tiče, građane:

– Ako ne dolazi na posao neka ga smjene.

– Gradonačelnik je dobro radio u svojim mogućnostima, ovo su političke igre.

– To je trebalo davno, nikad nije ni trebao doći za načelnika.

U narednih 30 dana Inicijativa o opozivu se treba naći na dnevnom redu sjednice Vijeća. Za usvajanje nedostaju tri ruke, a očekuje se podrška SDP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79