Ne mogu više da izdržim, došlo je do kraja: Povratnik u Srebrenicu, Safet Alić ponovo pokraden

Srebreničanin Safet Alić jutros se oglasio na svom Facebook profilu.

Svoje prijatelje obavijestio je da je sinoć pokraden.

“Žalosno, žalosno, žalosno… Ove noći sam ponovo pokraden. Cijelu noć su krali keramiku koju sam teško zbavio za ovaj projekat. Pokradene su stvari, alati, keramika… Žalosno ni vlast se još ne odaziva na ovakve stvari. Ovaj put neću reći komšije jer su se pojedinci bunili. Neka pomogne ko god može. Ne mogu više da izdržim. Došlo je definitivno sve ovo do kraja, da napustim sve moje projekte. Krade se skoro svaku noć. Ne mogu da vjerujem da vlast nije sposobna – stoji u statusu koji je podijelio Alić.

Alić je tako s prijateljima podijelio razočarenje zbog svega što ga je zadesilo, s obzirom da se krađa dogodila na prostoru na kojem Alić gradi farmu pilića u vrijednosti većoj od dva miliona maraka, a koja će u početku donijeti posao za deset ljudi u Srebrenici.

Građevinski materijal trebao se iskoristiti upravo u tu svrhu. Njegova vrijednost je velika, s obzirom da je Alić dio morao pronaći van granica Bosne i Hercegovine.

Inače, ovo nije prvi put da tokom izgradnje s Alićeve farme nestaje građevinski materijal. Alić tvrdi da su se krađe dešavale i ranije, o čemu se također oglašavao na društvenim mrežama. Posljednji put 10. oktobra, piše Hayat.

“Žalosno, žalosno. Ja Safet Alić sve što u životu zaradim, ulažem u Srebrenicu dok se moje komšije, poznanici i takozvani pošteni ljudi, trude da sve pokradu. Na ovom objektu, ova zadnja dva do tri dana, pokrali su mi blizu 10 kubika daske koja je bila pripremljena za pokrivanje objekta. Molim sve prijatelje da ovo podijele kako bi što prije pronašlo ukradeno. Da lopov zapamti. Molim Allaha da mu ova daska dođe zadnje u životu jer ja sam ovo izdvojio novac ispred svoje porodice, a tu se krade od prvog dana. Kao da sam ja najgori čovjek na svijetu. Žalosno. Mnogi se Boga ne boje. Doći će vrijeme pravde. Vidjet ćemo šta će vlast uraditi i koliko će zaštititi investitore – rekao je Alić nakon što mu je za nekoliko dana ukradena velika količina daske.

Inače, Safet Alić, jedan je od rijetkih koji teško stečeni novac ulaže u rodnu Srebrenicu.

Do sada je u ovaj grad investirao više od 5 miliona maraka.

Alić je danas pozvao nadležne da mu pomogonu, jer kako je rekao, više nema snage da trpi nepravdu, i da će teško nastaviti s realizacijom svojih projekata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79