Ne, nije Balkan, ovo je Njemačka: Škodu prevozio na balvanima!

Policija uhvatila vozača koji je Škodu Octaviju prevozio na balvanima

Vozači na cesti A7 u blizini Goettingena (Njemačka) bili su poprilično začuđeni kada su vidjeli kamion i prikolicu za prijevoz drvenih trupacana na kojoj je bila Škoda Octavia, navodi Avaz.

Češki kamion bio je sumnjiv učesnicima u prometu, pa je nekoliko njih pozvalo policiju. Nakon što je patrola usmjerila kamion na odmorište i zaustavila ga, pronađeni su još neki nedostaci – automobil je bio loše pričvršćen, nekoliko guma kamiona bilo je oštećeno, kao i šasija.

Kamiondžija iz Češke nije razmišljao o završetku svoje turneje nego je krenuo otklanjati nedostatke. Do večeri je stigao toliko daleko da ga policija nije mogla spriječiti da nastavi put. Policija je mogla samo naplatiti 85 eura kazne zbog neosiguranog tereta u trenutku zaustavljanja.

Nakon konsultiranja zakona i propisnog osiguranja Octavije na balvanima (učvršćena je trakama), policija je morala pustiti češkog vozača.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79