Ne odlažite kišobrane, trebat će vam do kraja sedmice

Ne odlažite kišobrane, trebat će vam do kraja sedmice


Danas se u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana lokalni pljuskovi su mogući u dijelovima centralne i istočne Bosne. Krajam dana i tokom noći, u većem dijelu Bosne, sa kišom i pljuskovima. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura.

Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu od 10 do 15, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 25 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 8, a dnevna oko 15 stepeni.
U naredna tri dana

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu od 11 do 16, a dnevna od 13 do 19, na jugu od 20 do 25 stepeni.

U subotu oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 15, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stepena.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabi poslijepodnevni pljuskovi se očekuju ponegdje u Hercegovini, dijelovima centralne, istočne i jugozapadne Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 17 do 22, na jugu do 25 stepeni.
Biometeorološke prilike

Relativno nepovoljne biometeorološke prilike, niže temperature, te povremene padavine i dalje će predstavljati problem osjetljivim osobama. Nakon svježijeg jutra, sa odmicanjem dana će biti malo ugodnije, zbog djelimičnog porasta temperatura, stoga bi se i tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale umanjiti.

Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju. Poslijepodnevni pljuskovi mogli bi povremeno remetiti opštu sliku prenosi Avaz.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija