Ne prestaju ismijavanja na Miloradov račun: Izgleda da je Bisera od “Dodika jakog” napravila Dodika nejakog

– Ukoliko je Bisera Turković u stanju da degradira Predsjedništvo BiH i uzurpira njegove nadležnosti, kao što prizna predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, onda se postavlja pitanje kompetencije i sposobnosti srpskog člana Predsjedništva da odbrani poziciju Republike Srpske, izjavila je ovo Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS-a.

Poručila je da je Bisera Turković minstrica koju je birao upravo Milorad Dodik, te da očigledno još uvijek ima njegovu podršku dok obavlja tu funkciju.

Ističe da se sve odluke oko obraćanja u Vijeću sigurnosti UN-a donose konsenzusom. Ako to Dodik ne zna, kako kaže Pandurević, onda je trebao pitati Mladena Ivanića ili Nebojšu Radmanovića.

– Predsjedništvo je to koje treba da odlučuje ko će se obratiti u Vijeću sigurnosti UN-a i kakav govor će pročitati. Ukoliko nema saglasnosti sva tri člana Predsjedništva BiH, nema ni govora. Ako Dodik i njegovi savjetnici za tri godine nisu naučili kako se to radi, mogli su pitati Mladena Ivanića ili Nebojšu Radmanovića koji je zbog jedne sporne rečenice svojevremeno spriječio obraćanje tadašnje ambasadorke pri UN Mirsade Čolaković, rekla je Pandurević.

Konstatovala je da da SNSD ne smije pokrenuti inicijativu za smjenu ministrice Bisere Turković.

– Prije svega, ako je SDA mogla reći da Mlađan Božović ne može biti ministar i odlučivati ko će predstavljati Republiku Srpsku, zašto onda SNSD nije smio reći da Turkoviće ne može biti ministar? Drugo, ako ona radi suprotno Ustavu, a radi, i ponaša se kao šef države, zašto predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija ne pokrene inicijativu za njenu smjenu? Da li je moguće da je Bisera od ‘Dodika jakog’ napravila Dodika nejakog, pita se Pandurević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79