Ne rade, a primaju platu: Parlamentarci žive u blagodati zaštite države

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH u toku je rasprava o smjeni ministra Sifeta Podžića.

Zastupnik SDP-a Saša Magazinović je rekao da neki žive u blagodati zaštite države.

Ne rade, a primaju plaću

– Ne rade, a primaju plaću. Trebaju biti zahvalni na tome i štititi državu. Oni to trenutno ne rade – rekao je Magazinović.

Također, Magazinović potvrdio je da će se u četvrtak visoki predstavnik Kristijan Šmit obratiti na sjednici, ali da ne zna ko će se odazvati sjednici.

– Ne znam hoćemo li moći visokom predstavniku postaviti pitanja. Ranije smo, što nam dozvoljava poslovnik, postavljali pitanja, ali ja lično nikad nisam dobio odgovor. Tada je to bio Valentin Incko, a vidjet ćemo kako će i šta će biti u četvrtak – rekao je Magazinović.

Bakir Izetbegović pravi grešku

Komentirajući najavljene sastanke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa liderom SDA, Magazinović smatra da Bakir Izetbegović pravi grešku.

– Logično je da u prvom trenutku Komšić razgovara s Vučićem, a Izetbegovic može razgovarati na primjer s Dačićem. Izetbegović je izgubio i ono malo koalicionih partnera što mu je ostalo – rekao je Magazinović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79