Ne razmišljamo o lockdownu u Kantonu Sarajevo, sve su to priče rekla-kazala

U posljednje vrijeme među sarajevskim ugostiteljima sve su bile glasnije priče da bi se radno vrijeme moglo ograničiti do 18 sati, no Kemal Beganović, član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, nam je demantirao ove pretpostavke.

– Sve su to priče rekla-kazala. Niko u ovom trenutku ne razmišlja o lockdownu ili nečem sličnom. Mi smo u puno boljoj situaciji nego prije dvije-tri sedmice i nema potrebe za novim strožijim naredbama. Takva je trenutna situacija i svi se nadamo da će za sedam dana biti isto ili bolje. Raste broj oporavljenih u odnosu na broj novozaraženih. Danas smo imali Krizni štab i jedina naredba koja je na snazi je nošenje maski u zatvorenim prostorima, ali i na otvorenom. Još je u zatvorenim objektima dozvoljeno maksimalno 30 osoba – kaže Beganović koji dodaje da provođenje naredbe o nošenju maski kontrolišu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79