Ne stišava se bura oko prljavo bogatih šeika i njihovog računa

Ne stišava se bura oko događaja u Culture Club Revelinu kada je sin šeika Ujedinjenih Arapskih Emirata odbio platiti podeblji račun.

Nakon uplovljavanja jahte Yas u vlasništvu emiratskog šeika Hamdana bin Zayeda Al Nahyana, ekipa se zaputila u popularni dubrovački klub Culture Club Revelin, koji je smješten u staroj gradskoj jezgri. Jedan od VIP uzvanika s jahte tijekom večeri je častio zgodne hostese skupim šampanjcem, a litre alkohola je popilo i društvo Al Nahyanovog sina sve dok nije došao podeblji račun od čak 368.120 kuna. (50.000eura)

Anonimni svjedok je rekao kako je netko iz svite odbio platiti dio računa za piće hostesa, pa su se u cijelu priču umiješali zaštitari, a potom i policija, koja je privela mlađeg muškarca. Muškarac je na kraju platio račun na kojem se, javlja 24 sata, našlo i nekoliko boca Dom Perignona, votke Grey Goose i iznimno skupog šampanjca Armand de Brignac. Najskuplja je bila butelja tog šampanjca koja je “uzela” čak trećinu računa, odnosno čak 120.000 kuna. (oko 17.000eura)

Sažetak je to priče o skandalu koji se dogodio u nedjelju, a u koji je bio umiješan i princ. No, nepromišljen potez muškarca s jahte možda i ima svoje opravdanje, upravo zbog cijena. Naime, Culture Club Revelin je najskuplji klub u Dubrovniku.

“Što je drugo za očekivati, Revelin je najskuplji klub u Dubrovniku gdje Jack&Cola košta 120 ili 150 kuna. (15eura) Tamo ne idu obični smrtnici, nego gospari koji su taj dan imali dobar promet ili dobru sezonu i gosti koji si to mogu priuštiti. Zna se koliko što košta i šampanjac koji piju one cure da bi sjedile s tobom, i VIP separe i kada se ujutro zbroje računi, a glava nije više na ‘bijelom’, onda ispadne šok”, rekao je jedan dobro upućeni Dubrovčanin za 24 sata.

Vlasnik je odbio komentirati cijeli slučaj, no zato grad bruji. Građani kažu kako je ovo drugi incident u Revelinu u posljednjih desetak dana. Navodno je jedan mladić završio slomljenog nosa, ali okolnosti tog slučaja nisu znali. Mediji su razgovarali i s vlasnicima drugih noćnih klubova, raspitujući se o cijenama i iskustvima u takvim slučajevima.

Cijene divljaju

“Da se razumijemo, iako ne znam što je sve naručeno, što popijeno, što nije, da sam ja konobar i da vidim koga poslužujem cijelu večer, tisuću eura je moje, za taj separe te večeri, garantiram”, rezolutan je jedan Dubrovčanin.

Vlasnici obrta pa čak i restorana složni su u tome da je Dubrovnik svake godine sve skuplji. Cijene hrane, smještaja i izleta idu gore za desetak posto svake sezone. Nikoga ne čudi visok račun iz Revelina, ali ih čudi kako netko nije znao da će tako proći u najboljem klubu u gradu. Pogotovo stoga što se bogatstvo obitelji šeika procjenjuje na desetak milijardi dolara. Njegove tvrtke broje više od 50.000 zaposlenih, a on je vlasnik i treće najveće jahte na svijetu duge 162 metra. Njegovu društvu bi 368.120 kuna (50.000)koliko je iznosio račun iz Revelina, trebalo biti “džeparac”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79