Ne treba mi Njemačka, lijepo živim od svog rada

Nedaleko od Modriče živi Fahira Kovač sa suprugom i kćerkom. Uzgajaju muzne krave i junad. Fahira kaže da je prezadovoljna svojim radom, ali jedini problem je nedostatak obradivog zemljišta za proizvodnju dovoljnih količina stočne hrane.

– Na svom imanju imam 12 krava, pet junica i deset bikova. Imamo i nešto teladi. Neke krave čekamo da se tele. I prije nesretnog rata bavila sam se ovim pozivom. Uveli smo sistem, imamo svoju laktofriznu stanicu. Mlijeko plasiramo u Kozarsku Dubicu, a dnevno plasiramo 150 litara – kaže Fahira. U svakodnevnim obavezama pomažu joj suprug i kćerka, prenosi Avaz.

– Ima brige i stalna je. Prezadovoljni smo podsticajima. Desi se da nekad kasne premije za mlijeko, ali od ovog se može lijepo živjeti. Obavezan si 24 sata dnevno, ali isplati se, može se pristojno zaraditi. Ne treba samo kukati i gledati kako otići u Njemačku i u Austriju. Ovdje treba biti vrijedan i nigdje ljepše nema kao kod nas – poručuje ova vrijedna žena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79