Ne vidim šta je motiv Sattleru da ovako predstavi izvještaj, nismo ispunili ni minimum

Predsjednik HDZ-a 1990 i zastupnik u Domu naroda BiH Ilija Cvitanović komentirao je Izvještaj Evropske komisije o napretku BiH te je izjavio kako država nije ispunila ni minimum uslova.

Gostujući na Federalnoj televiziji, Cvitanović je izjavio kako je Bosna i Hercegovina ispunila dva najlakša uslova.

“Ne vidim razlog šta je motiv Sattleru da na ovaj način predstavlja ovaj izvještaj. Izvještaj ne zadovoljava ono što je BiH trebala uraditi niti u minimumu. Mi kao država smo ispunili dva najlakša uslova – ukidanje smrtne kazne u zakonima Republike Srpske i stavljanje u funkciju Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, ostalo sve visi u zraku”, mišljenja je Cvitanović.

Poručio je kako aktuelne politike u BiH pokazuju da ne žele u Evropsku uniju.

“Nadao sam se zbog geopolitičkih odnosa da će EU prepoznati BiH na razini bitnosti kao Ukrajinu. Bilo bi loše za politike koje su na vlasti u BiH da su to dobile, jer bi mislili da su zaslužili. Kad bismo mi ovo proveli, nama neće ni trebati EU. Naše aktuelne politike ne žele u EU”, poručio je Cvitanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79