Ne zaobilazi Sarajevo za razliku od Milanovića: Plenković uoči dolaska u glavni grad poslao poruku

Ne zaobilazi Sarajevo za razliku od Milanovića: Plenković uoči dolaska u glavni grad poslao poruku


Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković sutra dolazi u Sarajevo.

Sastaće se sa predsjedavajućim Vijeća ministara Zoranom Tegeltijom. Prema programu posjete, predviđen je svečani doček premijera Hrvatske na platou ispred zgrade institucija, nakon čega slijedi susret delegacija dvije zemlje.

Nakon prozivanja Baščaršije, Milanović zaobilazi Sarajevo: Evo u koji bh. grad je najavio dolazak

U delegaciji Savjeta ministara, osim predsjedavajućeg Tegeltije, biće i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i ministar komunikacija i transporta Vojin Mitrović.

Nakon susreta delegacija predviđena je konferncije za novinare Tegeltije i Plenkovića u 10.30 časova u holu zgrade zajedničkih institucija.

Plenković će, potom, sutra razgovarati i sa članovima kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine.

Sastanak je planiran u 11.00 časova u Parlamentu BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine.

Plenković je jučer kazao da poruka s kojom ide u BiH je prije svega poruka i znak i signal prijateljstva, dobronamjernosti, poruke o cjelovitosti BiH.

“Poruka da sva tri konstutivna naroda i funkcioniranje institucija treba biti takvo da se svi osjećaju dobro i da svi trebaju biti zastupljeni”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje s kakvim porukama odlazi u Mostar i Sarajevo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija