“Ne znam kada sam se osjećala tako poniženo kao jutros na Zetri”

Snježana Mulić-Softić, urednica Al Jazeere Balkans, na svom profilu na Facebooku objavila je status koji govori o vakcinaciji na Zetri.

– Dva puta sam u zadnje tri godine imala karcinom i nikada nisam suze pustila, ali sam se jutros na Zetri umalo rasplakala. Naime, kako je jedan moj kolega novinar od ministarstva zdravstva KS dobio napismeno obećanje da će svi onkološki pacijenti, bez obzira što su ovih dana iznenada nestali sa spiska prioriteta, biti primljeni, tj. da će dobiti vakcinu protiv COVID-a 19 i “neće biti vraćeni”, otišla sam na Zetru, ali su me hladno vratili.

Pokazala sam im ministrovu poruku, ali ni to nije pomoglo. Na pitanje kako su neki onkološki pacijenti u proteklih nekoliko dana primili vakcinu, a neke od njih osobno poznajem, rečeno mi je: to je bilo tako neki dan, danas je drugačije. Ne znam kada sam se u životu osjećala tako poniženo kao jutros. Sad razmišljam je li “patriotskije” otići na stražnja vrata Zetre gdje se nekima iznose vakcine, pa se pozvat na “Asima” ili otići u Beograd i nikom ništa ne govorit, nego samo zadići rukav i riješit stvar? Dok to ne odlučim i dalje mi ne ginu po dvije maske na plus 25 stepeni – napisala je u svojoj objavi na Facebooku Snježana Mulić-Softić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79