Nebojša Vukanović objasnio zašto nije htio doći na proslavu 9. januara u Banja Luci

Nebojša Vukanović, narodni zastupnik u Skupštini RS-a, kazao je u razgovoru za Al Jazeeru da nije želio doći na proslavu 9. januara u Banja Luku.

Podsjetimo, rukovodstvo manjeg bh. entiteta u Banjoj Luci održalo, kroz niz manifestacija, proslavu neustavnog tzv. dana RS-a.

Vukanović je, kako sam kaže, dobio poziv da učestvuje na ovoj manifestaciji, ali nije želio doći.

“Bio sam pozvan ali nisam želio ići iz razloga da ne učestvujem lično. Ne osuđujem nikoga ko je bio”, izjavio je Nebojša Vukanović gostujući na Al Jazeeri.

Nekim od brojnih manifestacija kojima je obilježen ovaj neustavni praznik prisustvovali su brojni političari iz RS-a, a između ostalih i ‘zakleti neprijatelj’ Milorada Dodika Draško Stanivuković.

Gradonačelnik Banja Luke je prisustvovao svečanoj akademiji povodom tzv. dana RS i tom prilikom postavio nekoliko fotografija na Instagram, između ostalog i onu na kojoj je Dodik sam za mikrofonom na pozornici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79