Nebojša Vukanović ponovo pisao o Miloradu Dodiku: Otkud uzurpatoru pravo da…

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik “galantno” je saopćio kako će svi penzioneri, studenti, demobilisani borci i druge ugrožene kategorije dobiti po 100 maraka jednokratne pomoći. Međutim, pomoć će biti podijeljena u septembru, uoči izbora, kako bi ljudima ostalo u sjećanju od koga su dobili taj novac.

Upravo na ovakvu svojevrsnu zloupotrebu javnog novca ukazao je i nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović.

– Uzurpator pokušava kopirati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, glumiti “džeka”, dobrotvora i kavaljera od narodnih para, te je jučer (u petak prim.pr.) izjavio kako će pred izbore u septembru izdvojiti iz budžeta po 100 KM pomoći demobilisanim borcima, penzionerima, studentima…

Za te namjere bit će u rebalansu budžeta planirano 50.000.000 KM, a da narodu daje samo mrvice pokazuje činjenica da je dvorska kompanija Prointer, u kojoj je njegov sin savjetnik i konsultant, za godinu dana prihodovala čak 58.000.000KM, uglavnom preko tendera vlade, javnih preduzeća i ustanova.

Sasvim je jasno da jedna usta i jedna firma dobiju i progutaju više nego cijeli jedan narod, borci, penzioneri, nezaposleni, studenti… Otkud uzurpatoru pravo da kao član Predsjedništva BiH raspoređuje sredstva u Republici Srpskoj, radi li se o prenosu nadležnosti i ponižavanju institucija Republike Srpske, da li misli da je narod toliko naivan da će za 100 KM narodnog novca kupiti obespravljeni i poniženi narod, kojeg je doveo do prosjačkog štapa?

Ovaj put mu neće proći, jer su bahatost i drskost režima prešle sve granice, napisao je Vukanović u svom blogu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79