Nebojša Vukanović prokomentarisao povećanje plata parlamentarcima

Mislim da je ova odluka SNSD- SDA- HDZ da podignu sebi plate, a ne žele da ukinu akcize, kao poruka Marije Antonaete narodu da ako nemaju hljeba jedu kolače, kaže Vukanović.
Ista meta, isto odstojanje, jer te retrogradne strukture se međusobno drže, kazao je Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS komentirajući odluku SNSD-a da Cvijanović bude kandidat za Predsjedništvo BiH, a Dodik za predsjednika RS.
Vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu
– Ja sam rekao prije nekih pola godine kada je predsjednik Srbije Vučić dodijelio orden Željki Cvijanović, da to odlikovanje pokazuje da će ona biti kandidat. Vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu. To joj je dalo vjetar u leđa, a i nedavno su se sastali Vučić, Cvijanović i Višković – kaže Vukanović.

Na pitanje da li aktuelna vlast u RS još uvijek ima podršku Srbije, Vukanović odgovora da zna da je opozicija u RS nema.

Sve je do naroda, kaže Vukanović, odgovarajući hoće li vladajuće stranke, koje pasivno promatraju nevolje građana u najvećoj ekonomskoj krizi od rata, zadržati povjerenje birača.

Hoće li ih narod kazniti vidjet ćemo u oktobru
– Mislim da je ova odluka SNSD- SDA- HDZ da podignu sebi plate, a ne žele da ukinu akcize, kao poruka Marije Antonaete narodu da ako nemaju hljeba jedu kolače. Nakon takvog bezobrazluka desetine i stotine hiljada ljudi u svakoj normalnoj zemlji izašlo bi na ulice. Najgori Savjet ministara koji ništa nije uradio osim što je potrošio stotine miliona maraka ovakvom odlukom provocira narod. To govori o njihovoj bahatosti i drskosti.

Hoće li ih narod kazniti vidjet ćemo u oktobru ali najveći je problem što ovog crnoj trojci međunarodna zajednica ide na ruku. Nisu uveli skeniranje listića i druge mjere tako da će nam u RS, a vjerujem i u FBiH, biti veliki problem odbraniti izbornu bolju građana – ističe Vukanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79