Nediljko Rimac izabran za predsjednika glavnog odbora HDZ-a 1990

Danas su se u Mostaru održale sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora HDZ-a 1990. Na ovim sjednicama, članovi stranke raspravljali su o trenutnoj političkoj situaciji i aktivnostima koje su vezane za nadolazeće izbore.

Nakon temeljite analize, dosadašnji predsjednik Nediljko Rimac izabran je za novog predsjednika Glavnog odbora.

Rimac, koji obnaša funkciju ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, dobio je povjerenje kolega. Za zamjenike predsjednika izabrani su Marija-Silva Vidović iz Travnika i Igor Balukčić iz Teslića.

Na sjednici je istaknuta važnost nedavne odluke Evropskog vijeća o početku pregovora s Evropskom unijom. Naglašeno je da je pristupanje EU strateški interes Bosne i Hercegovine, ne samo trenutna politička aktivnost.

Rukovodstvo HDZ-a 1990 dobilo je zadatak da izradi analizu i procjenu mogućnosti djelovanja stranke na razini Federacije BiH. Također, predsjednik je zadužen da u suradnji s partnerima razmotri poziciju unutar HNS-a te o tome izvijesti Glavni odbor na idućem zasjedanju.

Članovi Glavnog odbora su informirani o nedavnim izmjenama Izbornog zakona BiH i promjenama koje je donijela CIK u vezi s implementacijom ovih izmjena. Zaključeno je da se sve stranačke organizacije moraju prilagoditi novim okolnostima kako bi učinkovito djelovale.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79