Nedim Sladić najavio kad snijeg dolazi u Sarajevo

06.04.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U poslijepodnevnim satima snijeg je poceo padati i u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a već sutra stiže nam velika promjena

Meteorolog Nedim Sladić na Facebooku je objavio da sutra iza 17 sati dolazi snijeg u Sarajevo.

– Sutra iza 17h prve ovosezonske pahulje posjetit će i Sarajevo – napisao je Sladić, čije prognoze posljednjih mjeseci nemaju grešku.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prije podne više sunčanog vremena je bilo na istoku i sjeveroistoku Bosne.

Neka se građani pripreme na debele minuse: Meteorolog Krajinović o predstojećoj zimi!

I prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sutra se očekuje snijeg.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama ispočetka sa kišom i pljuskovima koji bi u poslijepodnevnim i večernjim satima prešli u susnježicu ili snijeg, osim na jugu zemlje. U višim područjima sutra sa snijegom. Slabije padavine su prije podne. Većina padavina je u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 7 stepeni Celzijusa.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuje kiša koja bi u večernjim satima prešla u susnježicu i snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 2, a najviša dnevna oko 6 stepeni piše Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79