Nedim Sladić o nagloj promjeni vremena: “Ide tropska noć životom”

“U 23 sata, Sarajevo – Bjelave mjere čak 25,1 stepen. Razlog – jugo, kao i vreo zrak po visini koji nadire u našu zemlju, a sutra polako odmiče prema Srbiji”

O vremenskim prilikama u Bosni i Hercegovini oglasio se i meteorolog Nove BH Nedim Sladić.

– Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti očekuje se u južnim, jugozapadnim i istočnim područjima. Poslije podne porast oblačnosti na sjeveru i sjeveroistoku Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren zapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 12 do 18, a najviša najviša dnevna od 23 do 29 stepeni, napisao je Sladić.

Sladić kaže da su sadašnje vremenske prilike nagla promjena.

– Da je nagla promjena, jeste. Ide tropska noć životom. U 23 sata, Sarajevo – Bjelave mjere čak 25,1 stepen. Razlog – jugo, kao i vreo zrak po visini koji nadire u našu zemlju, a sutra polako odmiče prema Srbiji, koju čekaju vrijednosti u centralnim predjelima i do oko augostovskih 35 stepeni. A i kod nas prilično toplo, pa i vruće, uz najviših 24 do 31 stepen – poručio je Nedim Sladić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79