Nedostatak prisustva ministra Rimca ostavlja pitanja o budućnosti upravljanja u KCUS-u

Današnji sastanak Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, koji je imao za temu imenovanje generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), protekao je bez prisustva ministra zdravstva Nediljka Rimca.

Iako je sastanak bio planiran i najavljen, ministar Rimac nije se pojavio.

Ministar Rimac navodno nije prisustvovao sastanku zbog putovanja izvan granica Bosne i Hercegovine. Ova odsutnost ministra Rimca podigla je pitanje zašto još nije dao saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na mjesto generalnog direktora KCUS-a.

Naime, Upravni odbor KCUS-a većinom glasova imenovao je prof. dr. Gavrankapetanovića za novog generalnog direktora na sjednici krajem prošle godine, ali ministar Rimac nije dao potrebnu saglasnost za ovo imenovanje već više od dva mjeseca.

Tim povodom oglasio i član Upravnog odbora KCUS-a, doktor Dragan Stevanović, koji je kritikovao ministra Rimca nazivajući ga “nesposobnim”.

Doktor Dragan Stevanović je u objavi na Facebooku oštro kritikovao ministra Rimca i nazvao ga “nesposobnim”, ali također je naveo da postoje određene “interesne grupe” unutar NiP-a i SDP-a koje, kako kaže, “dogovorima na nivou koalicije zabijaju nož u leđa”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79