Nedžad Kahrimanović na saslušanju u MUP-u TK zbog prijetnji da će se osvetiti: Čovjek mi ubije sestru, a ja nemam nikakvog prava

Nedžad Kahrimanović na saslušanju u MUP-u TK zbog prijetnji da će se osvetiti: Čovjek mi ubije sestru, a ja nemam nikakvog prava


Kantonalni sud Tuzla, je danas po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona donio osuđujuću prvostepenu presudu, kojom je Elvis Ćustendil (51) osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 25 godina, zbog kvalifikovanog oblika krivičnog djela ubistva Amre Kahrimanović, koje je počinio 07.02.2024 godine u Tuzli.

Podsjećamo, optužnicom se Ćustendilu na teret stavlja krivično djelo teškog ubistva na podmukao način, na način da je pomenutog dana u alkoholiziranom stanju, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog objekta u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom, i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK u kojoj je bio zaposlen u Operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još 15 hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je.

Presudu je odmah komentarisao Amrin brat Nedžad Kahrimanović, a zbog izjave će morati na saslušanje u MUP TK.

“Hoće da me hapse. Idem s avokatom tamo zbog moje izjave da nećemo stati i da ću se ja osvetiti. Neki sudski policajac je prijavio, pa je postupajući tužilac naredio da me se sasluša. Advokat i ja sada idemo u MUP, a možda i ne izađem iz MUP-a. Izvukli su sve iz konteksta, čovjek mi ubije sestru, a ja nemam nikakvog prava. Moj advokat je šokiran brzinom postupanja institucija”, rekao je Kahrimanović koji je s advokatom krenuo u MUP TK.

Podsjetimo, on je ranije danas rekao da “ako institucije ne budu odradile svoj posao, da će se on osvetiti ljudima koji su doveli do ovog čina”.

“To me obavezuje ljubav prema sestri, to me obavezuje vjera, čast. Oni su beščasni, i ovo Sudsko vijeće i institucija Tužilaštva koja je radila ovo, i MUP TK, FMUP. Nek pucaju po meni, nek dođu helikopterima. Nemam riječi, pokušavam da budem racionalan. Pravnici mogu pričati finim rječnikom, ja pričam ovim, izgubio sam najvrijednije, šta imam još da izgubim i oni trebaju da se čuvaju, neka me zatvore”, zaključio je Kahrimanović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija