Nedžada Tolja zastupnica u Skupštini SBK napustila SDA: Proživljavala sam podvale i poniženja

Nedžada Tolja, zastupnica SDA u Skupštini SBK koja trenutno obnaša funkciju direktorice škole u Mjesnoj zajednici Opara u Novom Travniku, nakon 20 godina napušta SDA.

SDA napušta kako ističe usljed pritisaka, obmana javnosti, animoziteta prema njoj i neslaganja sa politikom koju trenutno vodi OO SDA u Novom Travniku.

– Problemi traju već duži vremenski period. Lično sam preživljavala i preživljavam poniženja i podvale od strane licemjernih pojedinaca koji nemaju ni vjere ni mjere, niti biraju sredstva da dođu do cilja. U stanju u OO SDA Novi Travnik sam usmeno upozorila i predsjednika KO SDA SBK. Do poboljšanja stanja nije došlo, a crvena linija se odavno prešla – navodi između ostalog Tolja u obrazloženju zbog čega napušta stranku.

Kako ističe, oni koji je dobro poznaju znaju da ima jasne stavove, da profesionalno radi i da ne želi da radi po nahođenju pojedinaca kojima je lični interes imperativ.

– Ja sam osoba koja ima dignitet, integritet i ne želim biti pod kontrolom lica sumnjivog morala, niti bilo kakvih interesnih skupina, već želim da radim u timu koji ima jasnu viziju i misiju. Ovo činim teška srca, ali moja čast i samopoštovanje su važniji od mojih emocija. Zahtjev za brisanje iz članstva je neopoziv čin i i tražim da mi se u što kraćem roku dostavi odluka o isključenju – zaključila je Tolja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79