Negativno poslovalo 18 šumskih gazdinstava u RS, traže se smjene

V.d direktora „Šuma RS Slaven Gojković vjeruje da će doći do smjena određenih direktora gazdinstava, navodeći da je 18 šumskih gazdinstava iskazalo negativan rezultat

Javno preduzeće „Šume RS-a“ u prvih šest mjeseci ove godine poslovalo je s gubitkom od oko dva miliona KM, a entitetski premijer Radovan Višković je pozvao direktore 18 šumskih gazdinstava koja posluju negativno da sami odu s funkcije.

Višković smatra da su za loše stanje krivi ljudski faktar, bahato i neodgovorno ponašanje rukovodilaca.

– Pozivam sve one koji rukovode određenih organizacionim cjelinama, a imaju gubitke, da se sami sklone. Mislim da im je to bolje, nego da uđemo u procede dokazivanja njihovih gubitaka, jer ćemo vjerovatno ustanoviti i neke druge stvari – rekao je Višković, nakon tematske sjednice entitetske vlade.

Treba da naprave prostora, kazao je, onima koji žele i sposobni su da rade, jer je cilj Vlade RS-a stabilizacija tog preduzeća te zatjeva od menadžmenta da sprovede mjere, među kojima je i ona da „Šume“ moraju pozitivno poslovati.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a Boris Pašalić je rekao da su usvojeni i zaključci u kojima Vlada RS-a traži da se osigura dostizanje planiranog godišnjeg obima i kvaliteta proizvodnje šumskih drvnih sortimenata te dosljednu primjenu unutrašnje reorganizacije i sistematizacije u „Šumama RS“.

Između ostalog, traži se i da se izvrše neophodne kadrovske promjene te omogući ostvarivanje dodatnih prihoda kroz korištenje šumske bio mase i proizvoda u „Šumama“.

V.d direktora „Šuma RS Slaven Gojković vjeruje da će doći do smjena određenih direktora gazdinstava, navodeći da je 18 šumskih gazdinstava iskazalo negativan rezultat.

– Problemi postoje u ‘Romaniji’ Sokolac, ‘Vrbanji’ iz Kotor Varoši, ‘Oštrelju’ iz Drinića…, rekao je Gojković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments