Negatoru genocida Peteru Handkeu uručen Orden Republike Srpske

Austrijski pisac Peter Handke, kontroverzni dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2019. godine, poznat po kontinuiranom negiranju genocida u Srebrenici ali i podržavanju režima Slobodana Miloševića, u posjeti je entitetu Republika Sprska.

U zgradi Vladi Republike Srpske, Handkea su dočekali predsjedavajući Predsjedništva BIH Milorad Dodik zajedno sa najvišim enitetskim zvaničnicima kao i reditelj Emir Kusturica. Entitetska predsjednica Željka Cvijanović, uručila je Handkeu ”Orden Republike Sprske” zbog kako je navdeno,izuzetnog rada i zasluge na polju kulturnog i duhovnog razvoja, kao i za naročiti doprinos u razvijanju i učvršćivanju sveukupnih odnosa s Republikom Srpskom.

Peter Handke stigao u Banju Luku, dočekao ga Kusturica

Nakon Banjaluke, Handke će zajedno sa Dodikom i Kusturicom posjetiti Andrićgrad, izgrađen u Višegradu, gdje ću mu u Andrićevom institutu biti dodijeljena nagrada “Velika nagrada Ivo Andrić”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79