Neispravna oba respiratora koje je dobila bolnica u Goraždu

Direktorica Kantonalne bolnice Goražde prim.dr. Nermina Kamenica izjavila je za Klix.ba da su neispravna oba respiratora koja su jutros dopremljena u ovu zdravstvenu ustanovu.

Za jedan je odmah ustanovljeno da nije ispravan, zbog čega je vraćen, dok je drugi atestiran, međutim, pokazalo se da ni on nije ispravan, pojasnila je Kamenica.

Pokušali instalirati dva respiratora, jedan tehnički neispravan

“Danas su dopremljeni respiratori i serviseri koji su došli sa predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite su ih odmah postavili. Međutim, tada je primjećeno da je jedan od njih neispravan i on je odmah vraćen. Iz civilne zaštite su nam rekli da će narednih dana neispravan uređaj biti zamijenjen drugim, kojeg ćemo instalirati i koji će također biti atestiran od nadležne agencije za mjeriteljstvo, kako bi se dobio cerfikat za upotrebu. Dok se ne dobije cerifikat respiratori ne mogu biti korišteni”, istakla je Kamenica.

Testiranje respiratora obavlja ovlaštena labiratorija Verlab iz Sarajeva.

Kako samo ranije danas objavili, instalaciju respiratora vrši kompanija iz Beograda “Profesional Medic” putem svoje sestrinske firme “Dre Medical” iz Sarajeva.

Pogledajte fotografije sa današnjeg pokušaja instaliranja navedenih respiratora:

Podsjećamo, u istrazi Tužilaštva BiH o nabavci 100 respiratora iz Kine plaćenih 10,5 miliona KM iz budžeta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79