Nekada predsjednik RS-a, na izborima osvojio mizeran broj glasova

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske i aktuelni v.d direktora Elektrokrajine, Dragan Čavić na izborima održanim u nedjelju uspio je da osvoji tek 964 glasa, čime je eliminisan iz trke za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, bar kada je u pitanju direktan mandat, prenosi Srpskainfo.

Prema preliminarnim rezultatima izbora za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici 3, koje je objavio CIK na osnovu obrađenih 76,94 odsto biračkih mjesta, Čavić, koji je i predsjednik NDP, osvojio je tako manje glasova nego, primjera radi Mirna Savić Banjac, koja je napustila njegovu stranku 2018. godine nakon što je napustio opoziciju i ušao u koaliciju sa SNSD.

Savić – Banjac, koja je kandidat PDP za Narodnu skupštinu Republike Srpske, na izborima u nedelju osvojila je 3.356 glasova građana, što je dva puta više u odnosu na svog nekadašnjeg stranačkog šefa.

U osvajanju naklonosti birača Čaviću očito nije pomoglo ni to što se nalazi na čelu Elektrokrajine, ali ni činjenica da je na izbore išao u koaliciji sa SP i SNP.

Čavić se na listi SP-NDP-SNP po broju osvojenih glasova našao tek na petom mjestu.

Da je Čaviću nakon napuštanja opozicije drastično pala popularnost u najvećem gradu Srpske možda najbolje ilustruje podatak da je na opštim izborima prije četiri godine osvojio 5.127 što je pet puta više nego prije dva dana.

Osim što je bio predsjednik Republike Srpske, Čavić je jedno vrijeme bio i lider SDS, a prije šest godina bio je kandidat za gradonačelnika Banjaluke kada je osvojio 39.670 ali mu to nije bilo dovoljno da pobijedi tadašnjeg kandidata SNSD, Igora Radojičića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79