Nekadašnji direktor KPZ Sarajevo uzeo ručno rađenu garnituru koju nikada nije platio

Optužnicu protiv Amera Softića je potvrdio Općinski sud u Goraždu

Općinski sud u Goraždu je potvrdio optužnicu koju je Tužilaštvo Bosansko-podrinjskog kantona podiglo protiv Amera Softića, nekadašnjeg direktora KPZ Sarajevo. On je, kako nam je potvrđeno u Sudu, optužen za krivično djelo prevare.

Kako saznajemo, tereti se da je “zloupotrijebivši službeni položaj uzeo ručno rađenu drvenu garnituru”, odnosno sto i stolice koje su izradili osuđenici u sklopu resocijalizacije u Odjeljenju Ustikolina. Garnituru je, navodi se, odvezao službenim kombijem i nikada je nije platio iako se prethodno na to obavezao.

Softić je, podsjetimo, 2017. godine razriješen dužnosti direktora sarajevskog zatvora, a nakon bjekstva zatvorenika Amela Sejfovića. Protiv njega je, u ranijem periodu, podneseno nekoliko krivičnih prijava i vođeno je nekoliko disciplinskih postupaka piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79