Neko bacio molotovljev koktel na kuću kalesijskog političara (NiP)

Kako je na svom Facebook profilu objavio Admir Karić, vijećnik Naroda i Pravde u općini Kalesija, neko je sinoć oko 21:00 sati bacio Molotovljev koktel na njegovu kuću.

Kaže da se u tom trenutku u kući nalazio sa dvoje maloljetne djece i suprugom, te da smatra da je ovo pokušaj ubistva i zastrašivanja.

“Izbio je požar, kojeg sam, ni sam ne znam kako, ugasio. Doslovno – da nisam odmah izašao, komplet kuća bi za par minuta bila u plamenu. Bili su i vatrogasci i policija. Nešto kasnije i Krim.policija je napravila uviđaj”, kaže Karić.

Kaže da ne zna ko stoji iza napada.

“Zaista ne želim nagađati. I policiji sam to rekao. Dok se malo “ohladim” i o svemu promislim… Ne isključujem i političku pozadinu (odnosno, moje političko djelovanje). Ne isključujem i da je neki idiot za male pare (al’ opet za pare od nekog kome možda smeta moje političko djelovanje?!). Mnogo je kuća u komšiluku… neko je baš ciljano, u noćnim satima, sa “logistikom” došao do moje kuće… Pa lud bih bio ako ne mislim da ima veze sa mojim (političkim) djelovanjem! Sačekat ću, i policijsku, a Bogami i moju istragu”, napisao je Karić na Facebooku.

Karić kaže da je napadač gađao u prozor kuće kako bi Molotovljev koktel zapalio unutrašnje dijelove.

“Ono što se moglo zaključiti na licu mjesta, a istog su mišljenja i iz krim. policije – zapaljena boca je trebala da razbije prozor, i da izazove požar u donjem dijelu kuće (da je prozor razbijen, te da je požar krenuo u donjem spratu – moja hitra rekacija je mogla ići samo u pravcu da dvoje djece i suprugu na vrijeme izvedem iz kuće!). Prepotavljam(o) da je neko sa puta (vjerovatno ga neko drugi čekao u autu) došao do kuće, te sa neposredne blizine bacio zapaljenu flašu. Nije uspio razbiti prozor, te se benzin rasuo po prozoru i po fasadi”, napisao je Karić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79