Neko lažno dojavio da je postavio bombu u Općinski sud u Sarajevu

Neko lažno dojavio da je postavio bombu u Općinski sud u Sarajevu


Dojava o postavljenoj bombi u Općinskom sudu u Sarajevu bila je lažna, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Portparol MUP-a Mersiha Novalić rekla je da je kontradiverzioni pregled objekta Općinskog suda završen u 15.20 sati, te da ništa nije pronađeno.

Ona je navela i da je MUP Kantona Sarajevo jutros obaviješten od više škola da su elektronskom poštom primili dojave o postavljenoj bombi, te dodala da više multidisciplinarnih timova pod nadzorom kantonalnih tužilaca vrši pregled školskih objekata.

“Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa drugim agencijama za provođenje zakona, preduzima sve potrebne mjere i radnje na zaštiti djece i nastavnog osoblja”, kazala je Novalić.

MUP Kantona Sarajevo apeluje na građane da sarađuju i imaju strpljenja. Također su pozvali vozače da u blizini škola voze opreznije s obzirom na to da je trenutno veći broj djece van školskih objekata.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija