Nelegalno iznajmljivanje bicikala i romobila sankcionisano na Velikoj aleji

Nelegalno iznajmljivanje bicikala i romobila sankcionisano na Velikoj aleji


Tokom proteklog vikenda, na području Velike aleje na Ilidži, kantonalni tržišno-turistički inspektori su, u saradnji sa Službom komunalnih redara KJKP “Rad” i uz asistenciju policijskih službenika Policijske stanice Ilidža i Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, izvršili inspekcijski nadzor koji je rezultirao oduzimanjem bicikala i električnih romobila.

Naime, inspektori su u večernjim satima zatekli veći broj fizičkih lica kako, bez potrebnih odobrenja za rad i zauzimanje javne površine, vrše iznajmljivanje bicikala i romobila u pješačkoj zoni Velike aleje.

Ova praksa je izazivala česte nezgode i povrede zbog nesavjesnog korištenja tih prevoznih sredstava.

Tom prilikom, inspektori su privremeno izuzeli 34 bicikla i 10 romobila, koji su deponovani u Direkciji za robne rezerve Kantona Sarajevo do okončanja sudskog postupka protiv četiri osobe odgovorne za ove prekršaje.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo izrazila je zahvalnost zaposlenicima KJKP “Rad” na profesionalnoj saradnji, kao i policijskim službenicima koji su omogućili sigurno i efikasno sprovođenje inspekcijskih mjera.

Također, upozoravaju da će sve zloupotrebe i nepravilnosti koje ugrožavaju sigurnost građana, kao i svaki oblik nezakonitog rada, biti najstrožije sankcionisani.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija