Nelson na komemoraciji u Srebrenici: Pozivam da se ne otvaraju stare rane

Na komemoraciji koja se organizira povodom obilježavanja 26. godišnjice od počinjenog genocida u Srebrenici, videoporukom se obratio i ambasador Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson.

Kako je u svom obračanju rekao američki ambasador u našoj zemlji, u ime naroda SAD-a pridružuje se svima onima koji danas oplakuju ubijene prije 26. godina u genocidu.

“Pozdravljamo osude protiv onih koji su počinili genocid u Srebrenici. Sjedinjene Države pozivaju sve političke lidere da se suzdrže od otvaranja starih rana”, kazao je Nelson.

Dodao je da pravo vodstvo zahtjeva konkretne korake u promovisanju pomirenja ka zajedničkoj budućnosti za sve narode u Bosni i Hercegovini.

“SAD ostaju nepokolebljive u svojoj podršci svima. Svi narodi u Bosni i Hercegovini zaslužuju mir i prosperitetnu budućnost. Samo tako možemo osigurati da se ovakvi tragični događaji ne ponove”, istakao je Nelson.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79