Nelson otvoreno prozvao Tužilaštvo KS

Američki ambasador u BiH Eric Nelson sastao se sa direktorom Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo Erduanom Kafedžićem i policijskim komesarom Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nusretom Selimovićem, te je pozvao Tužilaštvo Kantona Sarajevo da “slijedi njihov primjer.”

“Važan sastanak sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije Sarajevo Kafedžićem i sarajevskim policijskim komesarom Selimovićem. Ovi prvaci u borbi protiv korupcije su model za ostatak BiH i obojica se suočavaju sa pritiskom politički kontrolisanih institucija da zaustave svoj rad,” stoji u objavi ambasade SAD na Twitteru.

“Međutim, ovoj fotografiji ova dva šampiona nedostaje jedan ključni dio. Bez pune podrške Tužilaštva Kantona Sarajevo, ove institucije ne mogu ostvariti svoj puni potencijal,” dodaje se.

Podcrtano je također da Kancelarija za borbu protiv korupcije i sarajevska policija “mogu računati na podršku Sjedinjenih Država u borbi protiv korupcije.”

“Očekujemo da će Tužilaštvo Kantona Sarajevo slijediti njihov primjer,” stoji u objavi ambasade.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79