Nelson u Washingtonu imao niz sastanaka povodom situacije u BiH

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini George Nelson boravio je u Washingtonu gdje je, na sastanicima sa visokim zvaničnicima različitih agencija i predstavnicima civilnog društva, razgovarano o najvažnijim pitanjima sa kojima se BiH suočava, uključujući problem korupcije. Razgovarano je i o pitanjima vladavine prava, kao i reformama koje su neophodne na putu euroatlanskih integracija BiH, potvrđeno je za N1.

Na zvaničnom Instagram profilu Ambasade SAD-a u BiH objavljeno je kako ambasador Nelson boravi u Washingtonu gdje je imao niz sastanaka, a tema je bila situacija u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Nelson svoje putovanje započeo je u Stuttgartu, sastankom svih američkih ambasadora u Evropi sa v.d. pomoćnikom državnog sekretara za pitanja Europe i Euroazije Philipom Reekerom, i posjetom Evropskoj komandi Oružanih snaga SAD-a (EUCOM).

Tokom boravka u Brusselsu, Ambasador Nelson razgovarao je sa sagovornicima iz NATO-a i EU o tome kako mi možemo pružiti podršku napretku Bosne i Hercegovine na putu euroatlantskih integracija.

Nakon toga, otputovao za je Washington gdje je, na sastanicima sa visokim zvaničnicima različitih agencija i predstavnicima civilnog društva, razgovarano o najvažnijim pitanjima sa kojima se BiH suočava, uključujući problem korupcije, pitanje vladavina prava, kao reformi koje su neophodne na putu euroatlanskih integracija BiH”, saopćeno je za N1 iz Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments