Nema krivične prijave protiv Rame Isaka sve dok Tužilaštvu ZDK nabavlja gorivo

Nema krivične prijave protiv Rame Isaka sve dok Tužilaštvu ZDK nabavlja gorivo


Kakva slučajnost! Ramo Isak oslobođen optužbi za nasilništvo baš dok njegova porodična firma dobija unosan tender za nabavku goriva. Nevjerovatno je kako pravda i poslovni uspjeh idu ruku pod ruku u Zeničko-dobojskom kantonu. Bravo za transparentnost i nepristrasnost Tužilaštva! Sve je to, naravno, samo splet sretnih okolnosti, a nikako rezultat višegodišnjih prijateljstava i “kreativnog” tumačenja zakona. Možda nam glavni akteri napišu i priručnik: “Kako uspjeti u životu i biznisu uz prave prijatelje na pravim mjestima”.

Dok Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) odlučuje o neprovođenju istrage protiv federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka, zbog prijava za nasilničko ponašanje, javnost je sve glasnija u traženju odgovora i transparentnosti.

Snimak incidenta na benzinskoj pumpi u zeničkom naselju Crkvice, gdje je ministar navodno napao mladića, ostaje pod velom tajne, prenosi Žurnal.

Tužilaštvo ZDK bez dokaza?

Iako osam osoba bliskih istrazi tvrdi da snimak jasno prikazuje ministra Isaka kako napada osobu, Tužilaštvo ZDK odbija objaviti snimak koji bi mogao potvrditi ili opovrgnuti ove navode. Glavna tužiteljica Vesna Kaknjo do sada nije odgovorila na javne pozive za objavljivanje snimka.

Porodična firma dobija tender

Uz odluku o neprovođenju istrage, porodica Isak dobila je još jednu dobru vijest. Firma “DHD”, u vlasništvu supruge Arnela Isaka, federalnog zastupnika i sina Rame Isaka, dobila je tender za nabavku goriva za Tužilaštvo ZDK na godinu dana. Informacija je objavljena tek nakon upita Žurnala, iako je rezultat javne nabavke bio skriven tri mjeseca.

Novi incidenti i prijateljstva

Nedavno je Arnel Isak, zajedno s još dvije osobe, prijavljen za učestvovanje u tuči na istoj benzinskoj pumpi “DHD”, pri čemu je jedna osoba teže povrijeđena. Arnel Isak je demantovao učešće u sukobu, tvrdeći da je bio svjedok koji je pozvao policiju. Međutim, policijski izvještaji navode drugačiju priču, a video nadzor s pumpe misteriozno je nestao.

Pitanje prijateljstva

Godinama traje prijateljstvo između glavne tužiteljice Vesne Kaknjo i Rame Isaka, koje je često predmet spekulacija u javnosti. Epilozi njihovih razgovora često se odražavaju u tužilačkim odlukama, što dodatno narušava povjerenje u institucije.

Zaključak

Dok Tužilaštvo ZDK donosi kontroverzne odluke koje idu u korist porodice Isak, javnost ostaje nezadovoljna nedostatkom transparentnosti i pravde. Pitanja o nepristrasnosti i zakonitosti odluka glavne tužiteljice Vesne Kaknjo sve su glasnija, a povjerenje u institucije i dalje slabi.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija