Nema novih mjera u BiH!

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BIH, nakon današnjeg sastanka u Doboju rekao je kako Bosna i Hercegovina neće uvoditi dodatne mjere koje bi značike ograničavanje kretanja građana i rada privrednih subjekata.

Kazao je da su aktuelne mjere dugoročne i predvidljive.

– Zaključak i stav – u BiH neće biti dodatnih mjera koje će značiti ograničavanje kretanja građana i rada subjekata. Procjena je takva da su mjere dovoljne i pod kontrolom drže situaciju sa COVID-19. Ne postoji potreba za značajnijim dodatnim mjerama – izjavio je Tegeltija.

On se zahvalio zdravstvenim radnicima na svemu što su uradili u proteklih devet mjeseci, ali je ponovio da je taj sektor pod pritiskom zbog velikog broja oboljelih.

– Naš zdravstveni sektor je pod pritiskom zbog velikog broja oboljelih, zdravstveni sektor je spreman da prihvati one kojima je potrebna zdravstvena njega – kazao je.

Komentirao je i nabavku vakcina.

– BiH je u procesu nabavka, mi smo izvršili nabavku 1.230.000 vakcina. Ona će biti do kraja prvog kvartala. BiH je sposobna i spreman platiti sve to što je potrebno – kazao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79