Nema tužbe protiv “Cesta FBiH” zbog Vranduka

Od dugo najavljivane tužbe više privatnih kompanija protiv “Cesta FBiH”, kako saznajemo, nema ništa, nezvanično nam je potvrđeno iz Udruženja poslodavaca FBiH.

Zbog rekonstrukcije tunela Vranduk, mjesecima su se bilježili svakodnevni kolaps u saobraćaju i kilometarske kolone.
Veliki gubici

Kompanija “Bingo” potvrdila je ranije za naš list da se planira pokretanje kolektivne tužbe sa privrednicima sa područja Zeničko-dobojskog kantona. Na taj način su planirali pokušati nadoknaditi gubitke nastale zbog čekanja u kolonama.

– Kompaniji “Bingo” i ostalim privrednicima čija vozila saobraćaju dionicom kroz tunel Vranduk, načinjena je velika materijalna šteta, koja još nije do kraja procijenjena, jer tunel još nisu završili – kazali su nedavno za naš list.

“Bingo“ tuži “Ceste FBiH“ zbog Vranduka

Sada, međutim, na naše pozive nisu odgovarali.

S druge strane, Ljubo Pravdić, direktor “Cesta FBiH”, kazao je za “Avaz” da im do sada nije stigla nijedna tužba.

– Mi imamo sva odobrenja za rekonstrukciju i saglasnost Vlade na plan poslovanja, u kojem se navodi rekonstrukcija tunela Vranduk, jer je ona bila neophodna radi sigurnosti svih učesnika u prometu. Svako je imao pravo u skladu sa zakonima. Žao mi je što je došlo do toga, pogotovo zbog toga što su privrednici doživjeli. Drago mi je ako je tako, da nema dodatnih opterećenja – istaknuo je Pravdić.

Dnevna šteta

Predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije BiH Adnan Smailbegović kazao je ranije za naš list da se dnevna šteta po privredu procjenjuje na skoro milion maraka te da će tužbom tražiti da im se taj novac nadoknadi.

– Nemam nikakve zvanične informacije. Mada mislim da je to poprilično zahtjevna procedura. Veoma je teško prikupiti dokumentaciju i dokaze i mislim da kompanije možda imaju prioritetnijeg posla – kazao je Smailbegović.

Obnova tunela Vranduk traje od novembra prošle godine, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Komentari
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79