Nemaju dozvolu: Obustavljen rad sporne autopraonice!

Sudbina pomenute praonice je za sada neizvjesna, a po istraživanju našeg portala došli smo do informacije da je na prodaju

Nakon pisanja “Direkta” o nelegalnom radu banjalučke samouslužne autopraonice, smještene na prostoru koji je nekada pripadao fabrici “Čajavec”, Urbanističko-građevinska inspekcija donijela je rješenje o zabrani njene upotrebe zbog neposjedovanja upotrebne dozvole.

Kako je portal Direkt pisao početkom mjeseca, spomenutu autopraonicu gradska vlast, uz kršenje zakona, legalizovala je tri dana pred završetak madata sada već bivšeg gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

Nakon što je inspekcija zalijepila žutu traku na autopraonicu i obustavila njen rad, uspjeli smo doći do komentara Nebojše Malinića, kojeg su mediji povezivali sa samouslužnom autopraonicom, a koji sada demantuje da ima ikakve veze sa ovim objektom.

“Ja nemam ništa s tim zemljištem i praonom. Ja sam prevaren i iz medija sam saznao da se oko te praone spominje moje ime. Imam malu parcelu pored praone, a što se mene tiče neka ruše tu praonu, neka rade s njom šta hoće. Ja s njom nemam ništa”, poručio je Malinić.

Naša ekipa kontaktirala je i sa Draganom Kremenoviem, čije ime se, takođe, vezuje za ovu autopraonicu. Kremenović je nakon našeg poziva kratko upitao o čemu se uopšte radi.

“Koja praona, ne znam ja ni za kakvu praonu. Ne znam o čemu pričate”, odgovorio je Kremenović i prekinuo vezu.

Dragan Kremenović

Aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković za “Direkt” je rekao da je nevjerovatno je da je ova autopraonica mogla da pruža usluge bez potrebnih dozvola za rad.

“Više nema privilegovanih i onih koji mogu bez potrebnih dozvola i mimo zakona da obavljaju posao. Nevjerovatno je da je ova autopraona mogla da pruža usluge bez potrebnih dozvola za rad. Ovim šaljemo poruku da smo spremni da se uhvatimo u koštac sa ovakvim lošim pojavama i idemo ka ozdravljenju društva i vrijednosti”, kazao je Stanivuković.

Sudbina pomenute praonice je za sada neizvjesna, a po istraživanju našeg portala došli smo do informacije da je na prodaju, što je vidljivo i na platformi za kupoprodaju sajta “OLX.ba”.

Ono što je sigurno jeste činjenica da će autopraonica biti zatvorena do pravosnažnog okončanja postupka u vezi sa izdavanjem građevinske dozvole, o kome se resorno ministarstvo još nije izjasnilo.

Bivša vlast u Banjoj Luci tri dana pred predaju mandata legalizovala nelegalnu autopraonicu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79