Nemaju pravo žalbe: Općinski sud u Tuzli rudarima Kreke zabranio štrajk

Sindikalnoj organizaciji Rudnika uglja Kreka iz Tuzle rješenjem Općinskog suda određena je privremena mjera osiguranja i zabranjeno provođenje i organizovanje štrajka koji su zakazali za ponedjeljak, 16. august u 7:00 sati.

Protiv rješenja, koje je u posjedu FTV-a nije dozvoljena žalba, a ovu mjeru Općinskom sudu Tuzla predložio je v.d. direktora Rudnika Husein Trumić. U Sindikatu Kreke najavljuju dalju borbu za ostvarivanje prava. Podsjetimo, odlukom Uprave, zbog lošeg poslovanja i gubitaka 30 posto Krekinih rudara trebalo bi biti poslano kući, dok će im za to vrijeme biti isplaćivano 60 posto osnovne plaće.

Na posao bi trebali biti vraćeni kada se steknu uslovi za normalna rad.

U Sindikatu tvrde da ova Odluka nema uporište ni u jednom zakonskom aktu, dok u Elektroprivredi smatraju da ovaj proces vodi ka ozdravljenju rudnika i da neće doći do njegovog gašenja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79