Nemanja na TikToku u borbenoj opremi poziva na mečeve protiv “Albanaca”

Na TikToku sve su popularniji “lajv mečevi” u kojima se tiktokeri takmiče za donacije pratilaca – što često rade mečevima poput “Srbija protiv Albanije”

Sa lijeve strane ekrana 21-godišnja Nina, iza koje je zastava Srbije, uzbuđeno publici govori “‘ajmo, ‘ajmo, ‘ajmo” – dok njen “rival” iz Albanije sa druge polovine ekrana, sa crveno-crnom zastavom oko vrata, takođe poziva gledaoce da mu pomogne da pobijedi.

“Veseli se srpski rode, srpski rode do slobode” odjekuje snimkom, dok oboje od pratilaca traže da što više “tapkaju” i baš njima šalju giftove, odnosno novac. Sve to kako Srbija ne bi izgubila od Albanije – i obrnuto – u samo jednom u nizu lajv mečeva koji su u posljednjih godinu i kusur dana preplavili TikTok.

Da li tiktokeri sa Balkana zarađuju na nacionalnim tenzijama?

“Kako to obično biva, ljudi kod nas su došli na ideju da za privlačenje publike iskoriste nacionalnu netrpeljivost i podjele koje postoje na ovim prostorima”, kaže Strahinja Ćalović, stručnjak za društvene mreže i digitalni marketing.

“Najčešći lajvovi su upravo to: Srbija protiv Albanije, Srbija protiv Bosne, čak je bilo i protiv Kosova, kada se raspiruju nacionalizam i mržnja kako bi akteri zaradili novac”, dodaje on.

Jedan od tih tiktokera koji zarađuju novac preko mržnje je i Nemanja Vuković koji svakodnevno požite tenzije i mržnju na ovoj društvenoj mreži.

Na svom profilu, u video klipovima je u borbenoj opremi spreman za sve. “Držimo se zajedno, jako i stabilno. Svako veče live meč protiv izdajnika. Budite tu s nama.” poziva Nemanja u svojim video klipovima.

Nemanja u svojim video klipovima koristi ratnohuškaške motive, veliča ratne zločince te svakodnevno širi mržnju prema drugim narodima nesrpske nacionalnosti.

Kuda ide ova omladina?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79