Nemile scene na utakmici u BiH: Golman domaće ekipe napao glavnu sutkinju

U zaostalom susretu 1. kola Kantonalne lige Srednjobosanskog kantona odigrana je utakmica između Elektrobosne i Nove Bile.

Nekoliko minuta prije kraja utakmice, pri rezultatu 1:1, golman domaće ekipe Adnan Žilić prvo je verbalno, a zatim fizički napao glavnu sutkinju Senidu Saldum iz Travnika.

S obzirom na to da se nisu stvorili normalni uslovi za nastavak utakmice i strahujući za svoju sigurnost, sutkinja je prekinula susret.

Iz Nogometnog saveza (NS) SBK je za portal Radiosarajevo.ba potvrđena informacija da je golman domaće ekipe napao verbalno, a potom i fizički sutkinju Senidu Saldum, a odmah nakon toga se, rečeno nam je, izvinio i pokajao za svoj potez.

“U 89. minuti susreta golman domaće ekipe Adnan Žilić je verbalno, a kasnije i fizički napao glavnu sutkinju meča Senidu Saldum. Utakmica je odmah prekinuta a na kraju se sve mirno završilo”, kazao je za naš portal dopredsjednik NS SBK Naim Softić.

Prema pravilniku NS SBK, golmana Žilića očekuje jednogogodišnja suspenzija, a još uvijek se čeka zvanični izvještaj Saveza.

Ovo nije prvi put da se ovakvi incidenti dešavaju, posebno u Kantonalnoj ligi. Naime, prošle godine, tačnije 12. maja 2019. godine u duelu Elektrobosne i Dnoluke, Mujo Nešust, predsjednik Skupštine NK Dnoluke, prišao je glavnom sudiji i pesnicom ga udario u glavu, a posla je bilo i za policiju.

I taj meč je prekinut, a sudija Kenan Brzika je pomoć dobio u medicinskom centru Jajce, da bi izjavu dao u PS Jajce.

Kako će se Savez očitovati i donijeti odluku po gore navedenom pitanju, ostaje da se vidi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79